Olvarit

5 stappen Hapjesplan
 

In opdracht van: Lukkien
Werkzaamheden: Concept, design en interactie

 

“Je bent wat je eet”, zo luidt het gezegde. Maar voor de allerjongste geldt een andere regel: “Je wordt wat je eet!” De eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn de basis van een gezond leven.

Met welke hapjes kun je het best beginnen? Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je verstandig de overstap naar vaste voeding aan? Het Hapjesplan helpt ouders om hun kindje in 5 stappen van de eerste hapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag te laten gaan. Zo kunnen kindjes vanaf het begin gezond en gevarieerd leren eten en wordt de basis gelegd van een gezond eetpatroon.

Tot voor kort was het Hapjesplan alleen als PDF beschikbaar. Nu is het Hapjesplan beschikbaar als online tool om het gebruik ervan nog makkelijker te maken. Daarnaast stimuleert het Hapjesplan het aanmaken van een Mijn Nutricia account, waardoor bezoekers vaker terugkomen op het platform en ze van relevantere informatie voorzien worden.

Olvarit Hapjesplan mobile
Olvarit Hapjesplan mobile

Belangrijkste onderdelen van de tool:

Onboarding en registratie
Hulp bij het oefenen met eten
Smaken bijhouden in het eetdagboek en zo de voortgang van smaakontwikkeling volgen
Advies en tips
Verbonden blijven

Aanpak:

Statistieken analyseren
Concept ontwikkelen om Nutricia te enthousiasmeren en de meerwaarde van deze tool te laten zien
Wireframes en prototyping
MVP (Minimum Viable Product) aanpak
Evaulatie en analyse

Olvarit Hapjesplan mobile

Er is gekozen voor een MVP (Minimum Viable Product) aanpak. Hierdoor was het mogelijk om met een korte ontwikkeltijd een eerste versie van de tool op te leveren, om deze vervolgens op basis van de statistieken en reacties van gebruikers verder te ontwikkelen. 

Sinds de lancering zijn er al vele hapjes toegevoegd en is het Hapjesplan uitgegroeid tot een van de meest bezochte onderdelen van het Nutricia platform. Regelmatig worden er nieuwe smaken toegevoegd en voor inmiddels staat Hapjesplan 2.0 op de planning.

Olvarit Hapjesplan mobile
Olvarit Hapjesplan mobile
Olvarit Hapjesplan mobile

Enkele prominente social media influencers op het gebied van opvoeding zijn door Nutricia uitgenodigd voor een sessie waarin het Hapjesplan werd geïntroduceerd. De reacties waren zeer positief te noemen.

“Ik heb de tool geïnstalleerd en al veelvuldig gebruikt. Ik vind het echt onwijs handig! Download ‘m en zet de tool op je mobiel, zo heb je ‘m altijd bij de hand. Tenminste, als je peuter van drie zich je telefoon niet heeft toegeëigend…”

“Olvarit heeft een app gemaakt waarbij iedere ouder in 5 simpele stappen van de eerste hapjes naar 3 volwaardige maaltijden gaat met hun kindje. Ik heb zelf een hekel aan onduidelijke apps en delete ze dan ook meteen weer. Te druk met een gezin met vier kinderen. Maar eerlijk is eerlijk, deze app is makkelijk in gebruik. En ik vind hem serieus waardevol en handig. 

“Via het 5 stappen Hapjesplan van Olvarit ben ik begonnen met de vaste voeding. Hier worden jij en je kindje – zoals de naam al zegt – aan de hand meegenomen om met deze mijlpaal aan de slag te gaan, (…) ik was zelf op zoek naar vooral ’to the point’ informatie en ben daarom zo blij met de lancering van deze nieuwe tool.